Hoppa till innehåll

Bomullsmattor: bättre för barn med allergier, lättare att tvätta och mysigare på hösten

  • av

BomullsmattorBarnmattor ska inte bara vara roliga och mjuka, de ska också hålla varmt. Helst ska de vara rena. De ska inte framkalla allergiska reaktioner. Enligt Astma- och Allergiförbundet har mattor en nära koppling till allergier. Homely har nu i sitt sortiment en ny barnmatta i bomull som möter föräldrarnas och barnens behov på bästa sättet.

Enligt en kunskapssammantällning från Astma- och Allergiförbundet är generellt sett mattor och framförallt heltäckningsmattor ihopsamlare av föroreningar av olika slag, inklusive allergen. Dessutom kan de olika syntetiska materialen som finns i en vanlig matta orsaka allergi på grund av olika emissioner av partiklar.

För att undvika allergiska reaktioner är det därför viktigt att välja mattorna för sina barn med omtanke. Barn är känsliga för allergener och de kan utveckla allergier för olika ämnen framförallt när de är som yngst. Det är därför viktigt att tänka på vad det är för tyg mattan i barnrummet är tillverkad av.

Inredningsrådgivarna på Homely får allt oftare frågan om vilka mattor som är bäst för barnen.

”Vi erbjuder ett stort sortiment av barnmattor i hög kvalitet och härliga färger. Just nu fyller vi på vårat redan välsortimenterade lager av barnmattor med 11 olika mattor från märket Lorena Canal” säger barnrumsspecialisten Marlene Fischer. ”Härliga mattor som värmer och glädjer. Lorena Canal introducerar två nya mattor i vintage färgerna Green och Nude”, fortsätter Marlene.

Omtänksamma föräldrar fokuserar i första hand på kvalité, men de vill även att barnrummet ska se fint ut med den nya mattan. Därför kan mattorna från Homely vara det perfekta alternativet till vanliga syntetiska mattor. Bomullskonsistensen ökar mysfaktorn både taktilt och visuellt. Dessutom är färgerna mjuka och vänliga mot ögat, de passar in lätt i alla rum och skapar en känsla av harmoni runt omkring.

”Det går så smidigt att tvätta bomullsmattorna i vanlig tvättmaskin!” säger Gloria Andersson, småbarnmamma och trogen kund till Homely. ”Det är så mycket smidigare än att ha en krånglig syntetisk matta…”

Mattorna är tillverkade i tjock 100 % bomull och mäter 160 cm i diameter. De är handgjorda under rättvisa arbetsvillkor som säkerställs periodiskt av producenten och är skapta med tanke på barnen, på föräldrarna och på miljön.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *